Receptai

Prancūziškas ragelis su lietuviškomis gėrybėmis

 

 

Produktai :

4 prancūziškų ragelių,
200 g pajaustytos karštai rūkytos dešros,
180 g raikyto sūrio,
1 pomidoro.
 
Paruošimas :
 
Ragelius supjaustykite išilgai - kiekviena pusė taps pagrindu lietuviškoms gėrybėms. Dešros griežinėlius taip pat perpjaukite per pusę, užklokite jais ragelių puseles. Dabar - atsakingiausias momentas. Sūrio riekelės ir skiltelėmis pjaustytas pomidoras turi tapti įkvepiančia šio patiekalo dekoracija. Sūris gražiai atrodo susuktas ritinėliais - išvydus šį tarptautinį pusryčių patiekalą, turi kilti noras praryti nekramčius.
Skanaus! 
 
 
Soti sriuba
 
 
 Produktai :
 
karštai rūkyto bekono,
raudonųjų konservuotų pupelių,
konservuotų luptų pomidorų su bazilikais,
2 bulvių,
1 morkos,
1 svogūno,
pusės saliero stiebo.
 
Paruošimas : 

Keptuvėje apie 5 minutes su sviestu pakepkite bekoną, smulkintus svogūnus ir česnakus. Čia sudėkite smulkintą salierą, kubeliais supjaustytus morka, bulves ir dar pakepkite apie 1 minutę. Tuomet viską sukrėskite į puodą, užpilkite sultinio, sudėkite dar konservuotus pomidorus ir pupeles. Sriubą paskaninkite džiovintų prieskonių mišiniu, įberkite druskos, pipirų ir pavirkite 10-15 min., kol daržovės suminkštės. Patiekdami pabarstykite tarkuotu srūriu. Skanaus!
 
 

Makaronų salotos su kalakutiena ir sūrio padažu

 

 

Produktai :

100 g makaronų,
šviežios paprikos,
mėlynojo svogūno,
100 g virtos kalakutienos,
100 g majonezo,
indelio natūralaus jogurto,
150 ml grietinėlės,
100 g pelėsinio sūrio.
 
Paruošimas :
 
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, atvėsinkite. Nuplautas ir nusausintas daržoves supjaustykite žiedais, mėsą riekelėmis. Viską sumaišykite su makaronais ir užpilkite padažu. Galima pabarstyti likusiu nuo padažo pelėsiniu sūriu.
Padažui pelėsinį sūrį pertrinkite šakute, sudėkite majonezą, išsukta su grietinele ir jogurtu, iberkite druskos ir pipirų. Skanaus!